Kırımoğlu: Akhmed Zakayev Ukrayna’ya Gelecek!

Kırım Tatarlarının lideri Abdülcemil Kırımoğlu, Çeçen Cumhuriyeti İçkerya’nın lideri Akhmed Zakayev’in yakında Ukrayna’ya geleceğini söyledi.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, geçtiğimiz gün Kırım Taburu ve Çeçen Şeyh Mansur Taburu buluşmasından sonra yaptığı açıklamada Çeçen lider ile görüştüğünü ve uygun bir zamanda Ukrayna’ya geleceğini söyledi. Kırım lideri, İçkerya lideri Akhmed Zakayev’in Kiev’i ziyaretinin büyük önem arz edeceğini ve bunun için bir basın toplantısı düzenlemek amacıyla çalıştıklarını söyledi.

Abdülcemil Kırımoğlu, Çeçenlerin Rusya’nın saldırıları karşısında on yılda yaşadıklarının, Rusya’nın yüzünü göstermeye yeterli olduğunu ifade etti. Kırımoğlu, Çeçenlere hitaben de şunları söyledi:

“Saflarımızda çok sayıda Çeçen Rusya’ya karşı savaşıyor. Ramzan Kadirov, Çeçen halkının onurunu baltalamaya çalıştı ama sizin yaptıklarınızın önemi bunun yanında çok daha büyük. Çeçen halkının onuru ve idealleri yaşıyor.”

 

Yazan Editör - Nis 9 2022. Kategori Dünya, Gündem, Politika, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.