Kırım Taburu: Çeçenlerle Birlikte Savaşıyoruz

Ukrayna’da Rusya’ya karşı savaşan Kırım Tatarlarının askeri birliği Kırım Taburu Komutanı İsa Akaev, Kırım ve Çeçenya’yı işgal eden Rusya’ya karşı birlikte savaşacaklarını, Kırımlıların Çeçenlerin mücadelesini destekleyeceğini açıkladı.

Qırım News’e konuşan Akaev, Çeçenler ve Tatarların sorunlarının aynı olduğunu vurguladı ve konuşmasında şunları söyledi:

“Birlikte olduğumuzu bir kere daha gösterdik. Bunu sadece Ukrayna’ya değil, herkese gösterdik. Çeçenler ve Tatarların sorunları aynıdır. Onların mücadelesini her zaman destekleyeceğiz. Vatanlarımıza saldıran işgalciye karşı onlarla birlikte omuz omuza savaşacağız. Bize her zaman güvenebilirler; onlar nasıl şimdi bizim yanımızdalarsa, biz de her zaman onların yanında olacağız.”

 

Yazan Editör - Nis 9 2022. Kategori Dünya, Gündem, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.