Dağıstan Virüsün Pençesinde!

Türk Devleti ve Türk Milleti ile derin bağları olan Dağıstan’dan gelen haberlere göre, imkansızlıklar nedeniyle virüs salgınıyla mücadele edilemiyor.

Hastanelerin tamamen dolduğu ve tıbbi imkanların sınıra dayandığı ülkede, virüs kaynaklı ölümlerin artmasından endişe ediliyor.

Türkiye’den birçok insanın sosyal medyada başlattığı ve #YalnızDeğilsinDağıstan başlıklı yardım çağrıları ise çığ gibi büyüyor. Türkiye’deki çağrıların Dağıstan’a da ulaştığı ve Dağıstan halkının da Türkiye’ye teşekkür mesajları yolladığı gelen bilgiler arasında. Türkiye’nin, İmam Şamil, İmam Hamzat ve Gazi Muhammed gibi birçok kahramanın doğduğu Dağıstan’ı Rusya’nın insafına terk etmeyeceğini ve yardım elini uzatacağını ümit ediyoruz.

 

Yazan Editör - May 4 2020. Kategori Dünya, Gündem, Politika, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.