Çeçenistan ve Kafkasya’da Virüs Alarmı

Çeçenistan’da ölümcül Çin virüsü COVID-19 görülmesi üzerine, ülke genelinde tedbirler alındı.

Bölgede yaşayan kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre, İspanya’dan Çeçenistan’a giden bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı aracılığı ile geldiği sanılan ve Caharkale (Grozni) hava alanında tespit edilen virüs nedeniyle ülke genelinde önlemler alındı.

Alınan önlemler neticesinde tüm kafe, restaurant, berber, kuaför, AVM’ler tiyatro ve gösteri salonları, eğlence yerleri, havuz ve spor salonlarının kapatıldığı öğrenildi.

Ülkede marketler ve eczanelerin açık olduğu ve gıda endişesine karşı Ramzan Kadirov’un da halka güvence verdiği bildiriliyor. Ülkeye giriş ve çıkışlar kapatılmış durumda. Tüm konserler ve etkinlikler iptal edildi. Gelen bilgilere göre tüm okullar da tatil edildi ve tren garları, otogarlar ve hava alanları kapalı.

Öte yandan Kabardey-Balkar bölgesinde de dün 4 virüs vakası olduğu ve durumun Çeçenistan’dan kritik olduğu haberleri var.

 

Yazan Editör - Mar 25 2020. Kategori Dünya, Gündem, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.