Pakistan: Doğu Türkistan, Çin’in İç Meselesi

Uzun yıllar Hindistan’la sorunlar yaşayan ve son yıllarda Çin devleti ile ekonomik ve stratejik ilişkiler geliştiren Pakistan, Doğu Türkistan’da yaşanan soykırım ile ilgili olarak “Doğu Türkistan sorunu, Çin’in iç meselesidir ve Pakistan, Çin’in yanındadır” dedi.

Al Jazeera’ya konuşan Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Çin’in soykırım politikaları ve Uygur Türklerini hapsettiği toplama kamplarıyla ilgili bir soruya cevap olarak şu sözleri söyledi:

“Pakistan’ın pozisyonu Çin hükümeti ile beraber. Pakistan, bu meselelerin Pakistan olsun, Çin olsun, herhangi bir yönetim baskı altına alındığında ortaya çıkarıldığına inanıyor. Ben hükümetimizin politikasının ‘bunun Çin’in bir iç meselesi olduğu’ yönünde olduğunu düşünüyorum, şayet böyle bir olay yaşanıyorsa. Çin’in kendi halkıyla en iyi biçimde ilgileneceğine güveniyoruz.”

Yazan Editör - Oca 4 2019. Kategori Dünya, Gündem, Politika, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.