Şamil Basayev – Doğum Tarihi: 14 Ocak 1965

Çeçen Milli Mücadelesi ve Kuzey Kafkasya kahramanlarından Şamil Basayev, 14 Ocak 1965‘te Çeçenistan’ın Vedeno köyünde doğmuştu.

İlk gençlik yıllarından itibaren vatanının kurtuluşu için çalıştı.

Kendi yurdu için olduğu kadar, Abhazya ve Azerbaycan gibi kardeş milletlerin topraklarının kurtuluşu için de sayısız kere ve çeşitli düşman ordularına karşı göğüs göğüse çarpışmalara katıldı ve askeri birliklere kumanda etti.

Önce ailesi çocuklarıyla birlikte katledildi. Sonra bir ayağını kaybetti. Ama yılmadı ve teslim olmadı.

Çeçen İçkerya Cumhuriyeti hükümeti tarafından halk kahramanı ilan edildi.

Rus ordusuyla savaşırken, 90’lı yıllarda Çeçenlerden ayrılan bugünkü İnguşetya sınırları içerisindeki bir bölgede askeri konvoyuyla hareket halindeyken, 10 Temmuz 2006 günü büyük bir patlama neticesinde şehit düştü ve komutanları gibi kendisi de hiç eğilip bükülmeden, mert bir savaşçı olarak Hakk’a kavuştu.

Bağrından yetiştiği Çeçenler, Kafkas halkları ve tüm Müslümanlar, O’nu unutmayacak, rahmet, minnet ve gıpta ile anıyor ve anacak.

14 Ocak 1965’te dünyaya getiren annesine, katledilip şehit edilen ailesine rahmet.

Allah şehadetini kabul etsin ve O’nun gibi kahramanların sayısını artırsın.

 

Yazan Editör - Oca 22 2017. Kategori Dünya, Gündem, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.