Boraltancılık ve Boraltancılar

Göç İdaresi Müdürlüğü ve İletişim Başkanlığı efendi hazretlerimizin, Kafkasyalı muhacirlerin sınırdışı edilmelerine gösterilen tepkiye karşı kestiği racon (afedersiniz yaptığı açıklama diyecektim elim sürçtü) nedeniyle çok korktuğum için bir şey yazamıyorum.

Şaka şaka…

Artık yazacak çok fazla cümle kalmadığı için sadece bir fotoğrafla ve birkaç cümleyle bitiriyorum. Fotoğraf uzun zaman evvel İstanbul’daki bir Çeçen sığınmacı kampındaki dede ve torun.

Başlık ve fotoğraf, meselenin ne olduğunu anlatmaya yetecek kadar uzun ama yine de iki cümle kuralım.

Nedir Boraltancılık?

Boraltancılık, 195 tane Azerbaycanlıyı (aralarında Çerkesler de vardı) 1945 yılında Rusya’ya verip kurşuna dizdirmek, aradan 70 yıl geçip Azerbaycan kendi kendine gelişip güçlü bir devlet olduktan sonra da hiç utanmadan “can gardaşlarımız” “iki devlet tek millet” diyebilme yüzsüzlüğüdür.

Ya da şehirlerin caddelerine, parklarına Cahar Dudayev ismi verip, sonra da onun yolundan gidenleri Rusya’ya teslim etmektir.

Peki Boraltancılar kimlerdir?

Boraltancılar, kökleri saltanat devr-i siyasetine dayanan ve cumhuriyet devrinde de Kemal Paşa’nın vefatını fırsat bilerek maalesef yeniden ortaya çıkan, Türk İslam medeniyet coğrafyasının ruhsuz, fikirsiz, çilesiz, mayası bozuk, korkak çocuklarıdır.

Kim ve kimler olduklarını da Tik Tok’tan, İnstagram’dan kafanızı kaldırıp sağınıza solunuza bakın kendiniz görün.

Konforu uğruna “kardeş” dediğinin kanına ekmek banan kim varsa o Boraltancıdır.

“Görmüyorum sen söyle” diyorsan ya körsündür, ya ahmak ya da Boraltancı puştun ta kendisi.

Şamil İGDE

 

 

Yazan Şamil İGDE - Şub 18 2024. Kategori Dünya, Gündem, Yazarlar. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.