Kardeşlerine Zulmedenleri Unutma

ŞEREFLİ BİR KAFKASYALIYSAN KARDEŞLERİNİ GERİ GÖNDERME MERKEZLERİNE TIKANLARIN DESTEKÇİSİ, YARDAKÇISI, KULU, KÖLESİ OLMA!

Caddelere, sokaklara, parklara Cahar Dudayev’in isminin verildiği Türkiye’de herkesin gözünün önünde bir dram yaşanıyor.

Dram da değil; düpedüz vahşet.

Birçok Müslüman Türk avukatın ve çok sayıda Kafkas kökenli Türk vatandaşın bildirdiğine göre, Rusya’nın işgali nedeniyle Çeçenistan’dan Türkiye’ye sığınmış olan birçok aile yaklaşık bir haftadır Türkiye’nin farklı farklı şehirlerindeki Geri Gönderme Merkezleri’nne toplanmış durumda.

Sebep?

Bize gelen bilgilere göre yasadışı bir yaşam tarzları, suçları, durumları yok.

Peki sebep?

Bize gelen bilgilere göre birçoğu zaten uzun zamandır kayıtlı ve izinli bir şekilde Türkiye’de yaşamaya tutunmaktalardı.

Peki ya sebep?

Bize gelen bilgilere göre görünürdeki sebep kiminin oturma izninin bitmesi, kiminin falanı filanı.

Tamam da sebep?

Bilmiyoruz…

Ama bildiğimiz bazı şeyler var elbette. Örneğin bunun ilk kez yaşanan bir şey olmadığını, yıllardır ve defalarca aynı şeylerin tekrarlandığını çok iyi biliyoruz. Bu son hadisede Geri Gönderme Merkezi’ne atılanlardan birinin rahmetli Cahar Dudayev’in akrabalarından biri olduğunu ve Rusya’ya iade edildiğinde neler yaşayacağını biliyoruz. Kayıtlı evlerinden baskınlarla alınanlar arasında muhacir kadınlar ve çocuklar olduğunu biliyoruz.

Bu satırları birileri bir avuç Çeçen muhacire acısın diye yazmıyorum ve zaten çok kısa keseceğim.

Eğer onurunu ve şerefini kaybetmemiş bir Kafkasyalı sesimi duyuyorsa, defalarca şahit olduğumuz bu çirkinliğin siyasi sorumlusu olan AKP ve onun ittifak bileşeni MHP’yi unutmasın. Ramazan Kadirov’a “Putin’in kölesi” derken, buradaki Putin dostlarını gözden kaçırmasın. Yıllardır tekrar tekrar yaşanan bu zulmün tek sorumlusu bunlardır. Ve bunlar hemen yarın, Türkiye’de Cahar Dudayev ismi verilmiş her yerden bu ismi kaldırmalı ve kirletmeyi bırakmalılardır.

Marşlarımız, şarkılarımız, masallarımız ve destanlarımızda sürekli geçtiği gibi ve rahmetli Cahar Dudayev’in dediği gibi:

Kurtlar gibi onurlu yaşamak gerektiğini unutmasın.

Geri Gönderme Merkezleri’nde tutulan garip gurebaya hayvan muamelesi yapıp, üstüne de sözlü taciz ederek onurlarını çiğneyen dişili erkekli tipleri unutmasın.

Allah şahit olsun biz unutmadık ve unutmayacağız.

Birçokları “reel politik” kıvırmacası ve bahanesine sığınıp “aman onlar giderse iktidara şunlar gelir” deyip seçim seçim bunların peşinde gezseler de bizim böyle şeytani ve korkakça tesellilere ihtiyacımız yok. Kim gidiyorsa gitsin, kim geliyorsa gelsin umurumuzda bile değil.

Bizim ölçümüz belli; Allah Resulü’nün münafıklık alametlerini sayarken sıraladığı yalancılık, emanete hıyanet ve sözünü tutmama fenalıkları kimde yoksa, kim olursa olsun siyaseten desteğimiz de onlara… Çok net…

Kardeşlerimize reva görülenleri kıyamete kadar hatta kıyametten sonra da unutmayacağız. Yaşarken de elimizde geleni yapıp, en azından bu kötülüklere sebep olanlara, biz “amanın şunlar gelmesin” diye siyaseten destek olmayacağız.

Onurumuz, şerefimiz ve hayvan muamelesi yapılan kardeşlerimiz siyasetin ve taraftarlıkların çok çok üstünde.

Anlayan anladı!

Şamil İGDE

 

Yazan Şamil İGDE - Şub 16 2024. Kategori Dünya, Gündem, Yazarlar. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.