Çeçenistan’da Aradıkları Belayı Buldular

Birçok heyecanlı muhalif Çeçen gencin tuzağa düşürülüp yakalandığı, FSB ajanlarının av alanı şaibeli Telegram chat kanalının elebaşı Yangulbayev’in annesi Zarema Musayeva’nın mahkemesini izleme bahanesiyle Çeçenistan’a giden sözde gazeteciler Eşena Milaşina ve Aleksander Nemov ikilisi, istenmediklerini bile bile gittikleri Çeçen Cumhuriyeti’nde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğrayıp yaralandılar.

Çeçen halkının kendi içindeki sorunlardan beslenmeyi meslek haline getirmiş karanlık ve uğursuz tiplerden olan ikili, Rusya’nın işgali altında olmasına rağmen şu an en az sorunlu bölge olan ve sürekli büyüyen Çeçenistan’daki birtakım adli olayları gündeme taşımaktaydılar.

Daha önce selefi ve vahhabi çetelerin bağımsızlığa giden yolu tıkadığı Çeçenistan’da, son 15 yıldır birçok sözde insan hakları savunucusu ve gazeteci kimlikli özel görev ajanları kol geziyor. İnsan hakları gözlemi bahanesiyle Çeçenistan’daki en adi kriminal vakaların soruşturmalarını bile insan hakları ihlali olarak gazetelere ve sosyal medyaya taşıyan (şeytanlaştırma ve kötülemeyle görevli) özel görev elemanları Çeçenistan’da istenmiyorlar.

Yangulbayev’in annesinin davası üzerinden istediklerine ulaşamayan Milaşina ve Nemov ikilisi, istenmediklerini bile bile gittikleri Çeçenistan’da başlarına gelen darp olayını kullanmakta gecikmediler. İnsan hakları sevdalısı Milaşina ve Nemov’un, Ukrayna’daki kanlı kıyımları duyurmak yerine, polise mukavemet sebebiyle tutuklu bir kadının mahkemesini takip etmelerinin sebebi ise merak ediliyor.

 

 

 

Yazan Editör - Tem 8 2023. Kategori Dünya, Gündem. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.