Çeçen Liderden Ukrayna’ya Savaşçı Teklifi

Brüksel’de düzenlenen ve çok sayıda halkın temsilcilerinin Rusya’yı protesto ettiği UKRAYNA’YA DESTEK MİTİNGİ’nde söz alan Çeçen Cumhuriyeti İçkerya’nın lideri Akhmed Zakayev, Ukrayna yönetimi ile görüşme yapmaya ve Avrupa’da yaşayan on binlerce Çeçen muhacirden oluşacak gönüllü Çeçen birlikler göndermeye hazır olduklarını açıkladı.

Devlet Komitesi olarak karar aldıklarını söyleyen Zakayev, dünyada Rus saldırganlığı sebebiyle vatanlarından uzakta yaşayan 300.000 kadar Çeçen olduğunu, bu sayı dikkate alındığında rollerinin küçük olmayacağını ifade etti.

Akhmed Zakayev bu konuyu Ukrayna yönetimine ilettiğini ve iki devlet olarak karşılıklı anlaşma yaptıktan sonra gönüllü Çeçen birliklerin savunma hatlarına sevk edilebileceğini açıkladı.

 

 

 

Yazan Editör - Şub 26 2022. Kategori Dünya, Gündem, Politika. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.