Çin, Abdürehim Heyit’i Şehit Etti

Doğu Türkistan’ın tanınmış isimlerinden, milli sanatçı Abdürehim Heyit, Çin’in toplama kamplarında işkence ile şehit edildi.

Heyit’in Çin toplama kamplarında işkence ile şehit edildiği haberi, sanatçı Bünyamin Aksungur’un sosyal medya hesabından duyuruldu. Sanatçı Aksungur, olayı şu cümlelerle duyurdu:

“Zalim Çin yönetiminince UÇRAŞKANDA (Karşılaşınca) ve ATALAR adlı şarkıları yüzünden 8 yıl hapse mahkum edilmişti. Kamp dedikleri hapishanede türlü ve ağır işkenceler gördü. Ziyaretine sadece oğlu gidebilmiş ve babasını çok zayıflamış ve bitkin bulduğunu söylemişti. 8 yıl işkence altında yaşayabileceğine inanılmıyordu. Öyle de oldu. 2 yıl dayanabildi. Daha önce de öldüğü/öldürüldüğü yolunda haberler geliyor ancak teyit edilemiyordu.

Maalesef bu kez haber doğru!

Abdurehim Heyit milli şehidimizdir.

Allah rahmetiyle mekanını cennet eylesin. Başta Uygur Türkleri olmak üzere, bütün zulüm görenlere yardım eylesin.

Allah, başta zalim Çin yönetimi olmak üzere bütün zalimlerin belasını versin.”

ÇİN ZULMÜNÜ DUYURMAYA CIA OPERASYONU DENİLMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta ve aylarda Çin’in, Uygur Türklerine esir kamplarında işkenceler uygulayıp, kimliksizleştirme programlarına tabi tutmasının Türkiye’de duyurulması, bir kısım malum medya ve bu bir kısım medyada yer tutmuş soysuz, kansız tarafından “CIA’ya hizmet” olarak karalanmak istenmişti.

Abdürehim Heyit’in Çin kamplarında şehit olması, bu soysuz ve kansız güruhun boyunlarında kıyamete kadar taşıyacakları bir vebal olarak tarihe geçti.

Uygur Türklerinin milli sanatçılarından, birçok unutulmaz eserde imzası bulunan Abdurahman Heyit’e Allah’tan rahmet diliyor, şehadetinin kabul olmasını niyaz ediyoruz.

Ebed Bizimdir

 

 

Yazan Editör - Şub 8 2019. Kategori Dünya, Gündem, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.