ABD: Askerlerin Beyinleri Programlanacak

ABD’de, Pentagon’a bağlı DARPA isimli kurumun, askerlerin beyinlerinin de kontrol edileceği bir teknolojiyi hayata geçirmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Yeni Akit’in haberine göre, kurumun başındaki isimlerden biri olan Dr. Justin Sanchez, gazeteci yazar Michael Gross’un konuyla ilgili sorularını yanıtlarken, projeyi askerler ve bir şekilde bedensel engelli olarak yaşayan insanlar için geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Sanchez şunları söyledi:

“Yeni bir medikal araç geliştirmeye çalışıyoruz. İnsan vücuduna yerleştirilebilen çipler, aynı zamanda bütün farklı yönleriyle programlanabilecek. Şimdi bu çiplerle ne yapılacağını sorabilirsiniz. Bu teknolojinin ilk kullanıcısı felçliler olacak. Birini tekerlekli sandalyeden kurtarmak, beni çok mutlu edecek. Yardım etmeye çalıştığımız bu insanların, vücutlarının esiri olmamaları gerekir. Bugün onları, üzerinde çalıştığımız teknolojilerle özgürlüklerine kavuşturabiliriz. İşte ilham kaynağım bu”

 

Yazan Editör - Eki 16 2018. Kategori Dünya, Gündem, Teknoloji. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.