Tatar Nuri Primov Hücreye Atıldı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, Rus işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak için uydurduğu sözde Hizb-ut Tahrir davası kapsamında yargılanarak 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kırım Tatarı Nuri Primov’un, bu kez de çeşitli bahanelerle hücreye atıldığı bildirildi.

Nuri Primov’un annesi bir açıklama yaparak “Oğlum Nuri Primov, 7 Mayıs tarihinde ceza hücresine yerleştirildi. Nedenini bilmiyoruz.” Dedi.

Bilindiği gibi, uydurma Hizb-ut tahrir davasının mahkeme kararı açıklandıktan sonra Rus işgalciler Nuri Primov’u cezasını çekmesi için Rusya’nın Mari El Cumhuriyeti’nin başkenti Yoşkar-Ola şehrinin yakınında bulunan bir cezaevine sevk etmişlerdi.

Nuri Primov çok sayıda vatansever, Rusya tarafından halen ağır şartların yaşandığı adına cezaevi denilen Rus işkencehanelerinde yaşam mücadelesi veriyor.

Kaynak: QHA

 

Yazan Editör - May 30 2018. Kategori Dünya, Gündem. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.