Cumhurbaşkanı’ndan İslam’a Muhatap Anlayış Çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kimi kesimlerce “dinde reform” işareti veya isteği olarak algılanan son açıklamasının üzerine yeni bir açıklama daha yaparak konuya açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanı, “dinde bir güncelleme gerekli” manasındaki sözleriyle asla bir “dinde reform” çağrısı yapmadığı söyleyerek, yanlış anlaşılmalara cevap verdi.

Kendisinin yaptığı son açıklamadan da anlaşıldığı üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu çıkışı, açıkça “İslam’a Muhatap Anlayış” davasını işaret etmekte.

Hadiseyle alakalı saçma sapan yorumları bir kenara bırakıp, gerektiği gibi değerlendirecek olursak; Cumhurbaşkanı’nın, farkında olarak ya da olmayarak, bilerek veya bilmeyerek, yanlış cümleyle veya doğru cümleyle ve en yetkili ağızdan, Büyük Doğu – İBDA dünya görüşünün onlarca yıl önce çözüm reçetesi olarak sunduğu “İslam’a Muhatap Anlayış” davasını işaret etmesi, devlet tarihimizde bir ilk ve bu özelliğiyle de çok önemli.

Bu çıkışı “dinde reform” olarak yorumlayıp, İslam’a muhatap anlayış davasının temsilcisi olduğunu iddia edenlerin onlarca yıldır siyasi arenada bir sandalyelik teşkilatlanma becerisi gösterememelerinin trajikomikliği bir yana, fikir namına kuracakları iki cümle olamayan ham yobaz – kaba softa güruhun, bu konu üzerinde çingene tantanasından öteye geçemeyen çapsız dırıltısı, maalesef bu meselenin daha uzun yıllar boyunca kenarda kalacağını gösteriyor.

Bizim kanaatimiz şudur ki, Cumhurbaşkanı’nın devlet tarihimizde bir ilk olan “İslam’a muhatap anlayış davasına” dikkat çekmesi, bu özelliğiyle tarihe geçmiştir. Sözü olan varsa söylemelidir, projesi olan sunmalıdır, mücadelesi olan varsa meydana çıkmalıdır. Bu milletin boş söze, tantanaya, kısır çekişmelere, hasetçiye, fesatçıya karnı çoktan doymuştur.

Ebed Bizimdir

Yazan Editör - Mar 10 2018. Kategori Gündem, Politika. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.