Amaç Tamamen Ruslaştırma

İşgalci Moskova yönetiminin aldığı karara göre ilkokullarda anadil eğitimi iki saatten bir saate düşürülecek.

Karar, özellikle Tataristanlı yetkililer tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Tataristan Devlet Konseyi milletvekilleri daha önce de Rusya Eğitim Bakanlığı’na başvurarak anadil eğitim saatlerinin azaltılmaması talebinde bulunmuşlardı.

İşgalci Moskova yönetimin aldığı bu karar, Rusya’nın işgali altındaki birçok cumhuriyette yeni tartışmalara yol açtı. Alınan bu karar, sözde federal merkezin Rus olmayan halkları tamamen Ruslaştırmaya yönelik planlı bir asimilasyon politikası olarak değerlendiriliyor.

 

Yazan Editör - Tem 27 2025. Kategori Dünya, Gündem, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.