Çeçen ve Kırım Tatar Liderleri Kiev’de Buluştu

Bağımsız Çeçen Devleti İçkerya Cumhuriyeti lideri Akhmed Zakayev ve Kırım Tatarları lideri Abdülcemil Kırımoğlu, beraberlerindeki heyetleriyle birlikte Ukrayna’nın başkenti Kiev’de buluştular.

İçkerya, Kırım ve Ukrayna bağımsızlık mücadeleleri çerçevesinde çok sayıda resmi görüşme yapıldığı belirtilen buluşma öncesinde, İçkerya Cumhuriyeti Hükümeti Basın Servisi bir açıklama yaptı. Açıklamanın Türkçesi aşağıda:

Ukrayna ve Çeçen Cumhuriyeti İçkerya hükümet organları ve temsilcileri, resmi programlar için Kiev’de bir araya geldiler. Görüşmelerde Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Başbakanı ve Devlet İşgalden Arındırma Komitesi Başkanı hazır bulundular.

Hükümet heyetimizin programı oldukça yoğun. Bu güne kadar Ukrayna’nın üst düzey yetkilileri ve parlamento temsilcileriyle görüşmeler yapıldı. Ayrıca Kırım Tatarları Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile ve Kırım Tatar Parlamentosu Başkanı ile görüşmeler yapılması planlanıyor.

Heyetimizde Çeçen toplumunun diaspora temsilcileri ve Çeçen Cumhuriyeti İçkerya’nın Ukrayna Konsolosu da yer alıyor.

Görüşmeler ve çalışmalarımızda örgütsel sorunlarımız üzerinde durulurken, şiddetli çatışmalarda kahramanlık gösteren Ukrayna kahramanlarına ve bölgelerine ziyaretler de gerçekleştirildi. Bugün İrpin kentine ziyaret gerçekleştirildi ve Ukrayna Devlet Ödülü’ne layık görülen Belediye Başkanı Alexsander Markushin ziyaret edildi.

Heyetimizin çalışmaları devam etmektedir.

Çeçen Hükümeti Basın Servisi

 

Yazan Editör - May 22 2022. Kategori Dünya, Gündem, Politika. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.