Çeçen Lider Akhmed Zakayev Ukrayna’da

Bağımsız Çeçen Devleti İçkerya Cumhuriyeti Başbakanı Akhmed Zakayev, görüşmelerde bulunmak üzere Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitti.

İçkerya Cumhuriyeti Başbakanı Akhmed Zakayev, daha önce Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’ye askeri ve siyasi destek vermek istediklerini, ancak meşru Çeçen güçlerin Ukrayna’daki yasal durumları hakkında görüşeceklerini söylemişti. Öte yandan bir süre önce Kırım Tatarlarının lideri Kırımoğlu, Zakayev’in yakın zamanda Kiev’e gideceğini açıklamıştı.

Ukrayna’da halen devlet yetkililerinin bilgisi dahilinde iki Çeçen taburu Rusya’ya karşı savaşmaya devam ediyor. Birçok Çeçen savaşçı da yeni birliklerin kurulması için faaliyetlerini sürdürüyorlar.

Yıllardır Çeçenistan’ı kuşatmış olarak Kafkasya’da bulunan Rusya’nın yaklaşık 100 bin kişilik işgal ordusunun himayesindeki çete elebaşı Ramzan Kadirov ise 70.000 kişilik güç toplayarak Ukrayna’yı işgal edeceğini açıklamasından bu yana henüz Kiev’e veya herhangi bir çatışma bölgesine gidebilmiş değil.

Aşağıdaki videoda, Kiev’de bulunan Akhmed Zakayev gündemi değerlendiriyor ve İçkerya’nın Türkiye temsilcisi şehit Medet Ünlü hakkında konuşuyor.

 

 

Yazan Editör - May 21 2022. Kategori Dünya, Gündem, Politika. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.