Şamil Arbinin’e 10 Yıl Hapis Cezası

Şamil Basayev’in silah arkadaşlarından olan şair Şamil Arbinin, bir süredir yargılanmakta olduğu mahkemede 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1 Mart 2000 tarihinde Rus ordusunun hezimete uğradığı çatışmalardan dolayı suçlanan Şamil Arbinin, bir süredir tutukluydu. O tarihte 90 Rus paraşütçü askerin 84’ü öldürülmüş, operasyonu gerçekleştiren Çeçen birlik zayiatsız olarak geri çekilmişti. Rusya kamuoyunda “rezalet” olarak nitelendirilen bu hezimet aylarca tartışılmış, Rus ordusunun komuta kademesindeki boşluklar ve askeri birliklerin operasyonel becerisizlikleri Kremlin’in başını ağrıtmıştı.

Şamil Arbinin, 1976 Caharkale (Grozni) doğumlu. Vatan sevgisini anlatan çok sayıda şiir yazan Şamil Arbinin, felsefi ve dini meselelere de ilgi duyan bir vatansever.

Allah yardımcısı olsun.

 

Yazan Editör - May 14 2022. Kategori Dünya, Gündem, Politika. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.