Belçika’daki Çeçenler Saldırıya Uğradı

Geçtiğimiz gün Belçika’da yaşayan Kürtlerin kalabalık gruplar halinde Çeçenlere saldırmasının ardından yaşanan olaylar, Belçika hükümetinin aldığı tedbirler sonucunda şimdilik durdurulmuş görünüyor. Olayların ardından Belçika polisinin operasyonları sonucunda onlarca kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Olayların, çok sayıda Kürt göçmenin bir restauranta bir Çeçen’e saldırmasıyla başlayıp büyüdüğü sanılıyor. Kürtlerin kalabalık gruplar halinde Çeçenlere saldırması neticesinde birden fazla Çeçen’in yaşamını yitirdiği ve buna karşılık olarak Çeçenlerin, intikam için Kürtlerin yaşadığı Liege kentine gelmesiyle birlikte Belçika hükümetinin olaya müdahele ettiği bilgileri geliyor. Olaya tanık olanlar, Kürt çetelerin Çeçenlere saldırısı sırasında Belçika polisinin müdahalede yavaş davrandığını ancak Çeçenler Liege kentine geldiğinde hükümetin ve polisin paniğe kapılarak geniş tedbir aldığını söylüyorlar.

Belçika’da yaşanan olayın gerginliği halen sürerken, Çeçenistan Cumhuriyeti Yurttaşlarla İlişkiler Ajansı da bir açıklama yaptı. Çeçenistan Cumhuriyeti yetkilileri, Çeçen diasporasını provokasyonlara karşı uyardı. Ajans, olaylardan etkilenen Çeçen göçmenlere hukuki ve diğer yardımlara hazır olduğunu ve çatışmalar hakkında da Belçika Devleti nezdinde gerekli girişimlerde bulunacaklarını açıklamasına ekledi.

 

Yazan Editör - Nis 18 2021. Kategori Dünya, Gündem, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.