Karaçay Çerkes’te Bombalı Saldırı

Kuzey Kafkasya’daki Karaçay Çerkes Cumhuriyeti’nde bir istihbarat birimine ait olduğu bildirilen binaya intihar saldırısı düzenlendi.

Haber ajanslarının bölgeden geçtikleri haberlere göre, öğlen saatlerinde gerçekleşen saldırıda Rusya’ya bağlı istihbarat biriminin 6 çalışanı yaralanırken, saldırıyı düzenleyen bir kişi de öldü.

Dünyada yeni bir çatışmalar ve paylaşımlar dönemi yaşanırken, bu durumdan etkilenecek olan bölgelerden biri olan Kuzey Kafkasya’da da son dönemde hareketlilikler yaşanmakta. Abhaz ve Çeçen bağımsızlık hareketlerinin ardından ortaya çıkan Emirlik yapılanmasının bölgede tutunamamasından sonra uzun bir süre sessizlik yaşanmıştı.

Ancak halen bir işgal imparatorluğu olan Rusya’nın başı artık sadece Kuzey Kafkasya’da değil, yüzlerce yıl boyu Rusya’nın işgal rejimini ve devlet sistemini ayakta tutan Gürcistan ve Ukrayna gibi bölgelerle ve Güney Kafkasya’ya ya ağırlıklarını koyan Türkiye ve Azerbaycan ile de belada. Kuzey Kafkasya’nın sessizliğe gömülmüş özgürlük hareketlerinin tekrar sahneye çıkma ihtimali de göz önüne alınırsa, Rusya dünyadaki gelişmelerin orta-uzun vadede en çok etkileyeceği ülke olacak gibi görünüyor.

 

Yazan Editör - Ara 11 2020. Kategori Dünya, Gündem, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.