Fransa’dan Çeçenlere Ağır Ceza Soruşturması

Uyuşturucu ve ahlaksızlık cenneti Fransa, geçtiğimiz hafta uyuşturucuya karşı olmalarıyla bilinen Çeçenlere saldıran Afrikalı çeteler sebebiyle yaşanan olayların ardından, Çeçenleri cezalandırmaya hazırlanıyor.

Fransa’da yaşayan Çeçenlerin bildirdiklerine göre, Afrikalı uyuşturucu satıcılarının Çeçenlere saldırmalarının ardından yaşanan olaylardan sonra toplam 6 Çeçen gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 Çeçen’den, daha önce Fransa vatandaşı olan Murad (41), adli kontrol şartıyla ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Oturma izninli ve mülteci statüsündeki diğer Çeçenlerse  dörder aylık süreyle tutuklandılar. Tutuklanan Çeçenlerden Ashab (23) ve Hamzat (29) ve Muhammed (53), olaylara liderlik etmekle suçlanıyorlar. Bu yüzden ağır hapis cezalarına çarptırılma ve Rusya’ya iade edilme tehlikesiyle karşı karşıyalar.

Öte yandan, olaylara karıştıkları iddia edilen 90 kadar Çeçen’in de soruşturmada isimlerinin geçtiği, ancak henüz gözaltına alınmadıkları bildiriliyor. Fransa’dan gelen bilgilere göre, bu Çeçenlerin gözaltına alınmaları da an meselesi.

Ayrıca, ağır silahlar kullanarak etnik çatışma çıkardıkları iddia edilen Çeçenlerin evlerinden sadece sopa, zincir gibi her yerde bulunabilecek materyaller bulunduğu, iddia edildiği gibi uzun namlulu hiçbir silah bulunmadığı da gelen bilgiler arasında.

Yerel kaynaklar, Fransa mahkemelerinin uyuşturucu mafyalarını görmezden geleceği ancak bu olayları fırsat bilerek Çeçenleri cezalandırcağını; bunun şaşırılacak bir sonuç olmayacacağını bildiriyorlar.

 

Yazan Editör - Haz 21 2020. Kategori Dünya, Gündem, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.