Rusya, Akhmed Zakayev Röportajından Rahatsız

Çeçen Cumhuriyeti İçkerya’nın Türkiye Fahri Konsolosluğu’nun resmi web sitesi ickerya.com’da yer alan bilgiye göre Rusya, ÇİC Başbakanı Akhmed Zakayev’in bir röportajının yayından kaldırılması için Youtube’a talepte bulundu.

Bilgiye göre Başbakan Akhmed Zakayev, 28 Ocak 2020’de Avrupa Palamentosu’nda “Çeçenya – Başlangıç” başlıklı bir konferans düzenledi ve konferansın ardından, IDioma isimli Youtube kanalı, Zakayev ile bir röportaj gerçekleştirdi. Röportajın yayınlanmasının ardından Moskova yönetimi Youtube’a başvurarak videonun yasal olmadığını iletti ve yayından kaldırılmasını talep etti. Youtube ise IDioma kanalına ihtar gönderdi ve videonun yayından kaldırılmasını iletti.

Türkiye Fahri Konsolosluğu bu gelişme üzerine, söz konusu videonun Türkçe dahil birçok dile çevrilerek, resmi resmi siteden yayınlanacağını açıkladı.

Video hazır olduğunda biz de sitemiz üzerinden yayınlayacağız.

 

Yazan Editör - Haz 20 2020. Kategori Dünya, Gündem, Politika, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.