Grozni-Moskova Arası Sınır Gerilimi

Virüs salgını nedeniyle geçtiğimiz gün sınırlarını dünyaya kapatan Çeçenistan Cumhuriyeti hakkında Moskova’dan huzursuz açıklamalar duyulmuştu. Moskova’daki çeşitli çevrelerin, Çeçenistan’ın sınırlarını kapatmasından duyduğu rahatsızlıktan sonra, bugün Rusya Başbakanı Mikhail Mişustin de bir açıklama yaptı.

Rusya Başbakanı Mişustin’in, Çeçenistan ve Kadirov’un isimlerini vermeden “bölgesel güçler ve federal güçler yetkilerini karıştırmamalı” sözlerinin ardından TASS, Moskova hükümetinin bu yönde gelişmeleri kabul edilemez buldukları ve buna dair haberler aldıklarını yazdı.

Bu gelişmeler üzerine resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalar yapan Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov, Çeçen hükümetinin acil ulaşımı ve transit taşımacılık yollarını kapatmadığını ve bu konuda hiçbir sıkıntı yaşanmadığının altını çizerek, Çeçen halkının sağlığı için cumhuriyet içerisine dışarıdan giriş engelleyeceğini ve bu amaçla sınırları kapatmayı sürdüreceğini yineledi.

Çeçen Cumhuriyeti ve Moskova arasındaki sözlü düellonun tarafları, tartışmanın konusu üzerinde henüz bir uzlaşma açıklaması yapmadılar. Bununla beraber, Kadirov’un gerilimi gizli tutmak yerine sosyal medya üzerinden dünyaya açık olarak sürdürmesi dikkat çekiyor.

 

Yazan Editör - Nis 6 2020. Kategori Dünya, Gündem, Politika, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.