Akhmed Zakayev Virüs Karantinasında

Foto: Akhmed Zakayev, Usman İmaev.

Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Başbakanı Akhmed Zakayev’in, Çin virüsü Covid-19 bulaşması nedeniyle karantinada olduğu bildirildi. Akhmed Zakayev, Cahar Dudayev ve Aslan Maskhadov hükümetleri döneminde üst düzey devlet görevlerinde bulunmuştu. Zakayev, Aslan Maskhadov’un özel temsilcisi olarak Avrupa’dayken başlayan ikinci savaş sebebiyle yurda dönememiş ve o günden bu yana siyasi faaliyetlerini Avrupa’da yürütmeye devam etmişti. Dokko Umarov ve Kafkasya Emirliği grubu ile yollarını ayıran Akhmed Zakayev, İçkerya Parlamentosu tarafından Başbakan olarak seçilmişti.

Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Hükümeti Basın Servisi’nin bildirdiğine göre Akhmed Zakayev’in ve eşi Roza Zakayeva hanımefendinin durumu stabil ve Londra’daki tedavileri sürüyor.

Sayın Akhmed Zakayev ve eşleri hanımefendiye yüce Allah’tan acil şifalar dileriz.

 

Yazan Editör - Nis 3 2020. Kategori Dünya, Gündem, Politika, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.