Çeçenistan Bütün Sınırlarını Kapatıyor

Çeçenistan Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu da dahil olmak üzere tüm dünyaya sınırlarını kapatıyor.

Ramzan Kadirov’un kendi resmi sosyal medya hesabından canlı olarak yaptığı açıklamaya göre, dışarıda bulunan Çeçen vatandaşlarının turda geri dönmeleri için de son gün 5 Nisan. Kadirov konuşmasında “5 Nisan’dan sonra, hem kara hem de hava yoluyla ülkemize giriş ve çıkış tamamen durdurulacak, gıda temini ve tıbbi malzemelerin ulaşımı dışında izin verilmeyecek. Bu süreçte de yerleşim yerlerini sterilize etmeye başlayacağız.”

Kadirov, Moskova’yı da yerel yönetimlere yeterli destek vermemekle eleştirdi. Kadirov, sınırların kapatılması kararını eleştirenlere de gerekirse yasalara karşı çıkıp halkı koruyacağını söyledi. Rus kamuoyunda, Çeçenistan’ın sınırlarını kapatma kararını takip eden gelişmeler hakkında eleştiriler yükseldiği de gelen haberler arasında.

 

Yazan Editör - Nis 2 2020. Kategori Dünya, Gündem, Politika, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.