Kadirov’dan Gürcistan-Türkiye Otoyolu Girişimi

Tass Ajansı’nın haberine göre, mevcut Çeçen Cumhuriyeti Devlet Başkanı Ramzan Kadirov, 1996 yılında 1. Çeçen-Rus Savaşı’nın ardından inşaatı başlayan ve sonrasında Gürcistan’ın karşı çıkmasıyla durdurulan otoyolun açılmasını istiyor.

Hasavyurt’ta Çeçen ve Rus tarafları arasında imzalanan barış antlaşmasının ardından, Çeçenya’nın İtum-Kali şehrinde inşaatı başlayan otoyol, Çeçenya’nın Gürcistan üzerinden Türkiye’ye açılmasını sağlama amacı güdüyordu. Ancak inşaatın başlamasından kısa süre sonra, dönemin Gürcistan yetkililerinin girişimleriyle inşaat durdurulmuştu.

Ramzan Kadirov’un, konuyla ilgili olarak yaptığı bir açıklamada “İtum-Kali’den bu otoyol açılırsa, bu yol Kuzey Kafkasya’nın Türkiye üzerinden Avrupa’ya açılmasını sağlayacak” dediği de gelen bilgiler arasında.

 

Yazan Editör - Kas 15 2019. Kategori Dünya, Gündem, Politika, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.