Saslanbek İsaev: Türkiye, İdlib’de Çatışabilirdi

Çeçen gazeteci ve araştırmacı Saslanbek İsaev, Erdoğan ve Putin zirvesini Yeni Akit Gazetesi’ne yorumladı. Rusya uzmanı olarak tanınan Saslanbek İsaev, Erdoğan ve Putin görüşmesinin, İdlib’de yaşanacak bir Türkiye-Rusya çatışmasının önüne geçtiğini söyledi ve Rusya’nın da Türkiye’nin de ABD ile sorunları olduğunun altını çizdi.

Saslanbek İsaev konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Türkiye neredeyse İdlib’de, Rusya ve rejim güçleri ile karşı karşıya gelecekti. Son ziyaret de bu amaçla gerçekleştirildi. Erdoğan, İdlib’de yaşanan sorunun çözümü için gerekli önlemleri alacağını açık bir dille söyledi ve Rusya da bunu masada halletme yoluna gitti. Bu mutabakat sonucunda Batı’ya ve ABD’ye, ‘bölgede bizim çıkarlarımızı gözetmek zorundasınız; bizim aramızı açamazsınız ve bölgede bizi yok sayamazsınız’ gibi birçok mesaj verildi.”

 

 

 

Yazan Saslanbek İSAEV - Ağu 29 2019. Kategori Dünya, Gündem, Politika, Yazarlar. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.