Dağıstan’da Basayev’e Direnenlere Madalya

Dağıstan Devlet Başkanı Vladimir Vasiliev, 1999 yılında bir Çeçen askeri grupla Dağıstan’a girerek üst düzey Rus askeri yetkililerini öldüren Şamil Basayev grubuna karşı silahlı direnş gösteren Dağıstanlılara madalya dağıtacağını açıkladı.

TASS haberine göre bir açıklama yapan Vasiliev, bu konuyla ilgili olarak “Uluslararası Çetelerin Yenilmesinin 20. Yılı” başlıklı bir kararname imzaladı ve kararname 22 Ağustos 2019’da başkanlığın resmi internet sitesinde yayınlandı. (İlgili web sitesi için: http://president.e-dag.ru/dokumenty/ukazy)

1999 yılının Ağutos ayında Dağıstan’daki Rus askeri birliklere saldırı düzenleyen Basayev grubuna karşı direniş gösterenlerin listesi sürekli güncelleniyor ve kalabalıklaşıyor. Dağıstanlı yetkililer, direniş gösterenlere sadece madalya takmıyorlar, bu kişilere çeşitli sosyal imkanlardan yararlanma önceliği de tanıyorlar.

 

Yazan Editör - Ağu 24 2019. Kategori Dünya, Gündem, Politika, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.