Türk(!) Televizyonları Kafkasya Düşmanı

KOK Kickboks’un Afişi

Muhafazakarıyla, sağcısı ve solcusuyla Türk(!) televizyonlarının ve basın yayın organlarının, Kafkasya kökenli sporcular üzerinden gösterdikleri Kafkasya düşmanlığı gün geçtikçe artarak sürüyor.

Daha önce Dağıstanlı Avar dövüş sporcusu Khabib Nurmagomedov hakkındaki haberlerde sık sık geçen “Rus sporcu” ifadesi (ki bunda en göze çarpanı Yeni Akit’tir) dün Sakarya’da gerçekleşen bir dövüş organizasyonunu canlı yayınlayan, Acun Ilıcalı isimli şahsa ait TV8’5 kanalında devam etti.

Sakarya’da, KOK Kickboxing’in organize ettiği organizasyonda Türk sporcular ile beş tane Adigey Cumhuriyeti sporcusu müsabakaya çıktı. Türk sporcuların karşında müsabakaya çıkan Çerkes sporcular Adıgey Cumhuriyeti bayrağı ve Adyg Team ismiyle ringde yer alsalar da, programı TV 8,5 ta sunan kişiler, Çerkes sporculardan ısrarla “Rus dövüşçü” diye bahsettiler.

Müsabakalarda Adigey Cumhuriyeti bayrağı ile ringe çıkan sporcular: Amir Khan Alborov, Said Asatov, Beslan Temrokov, İbragim Bitsukov, Tamerlan Aslanov Adiga.

İşgal edilmiş bir toprakta yaşamak kimliği değiştirmeyeceği gibi, işgal altındaki topraklarda var olabilmek için mücadele eden akraba bir kavme mensup insanlardan “Rus” diye bahsetmek, en hafifinden şerefsizliktir.

Türkiye’de yaşayan Kafkas toplumu, eğer biraz şahsiyet ve onur sahibi iseler, bu konuya karşı gerekli tepkiyi göstermelidirler.

 

 

Yazan Editör - Tem 27 2019. Kategori Gündem, Politika, Spor, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.