Çeçen Cumhuriyeti Kozmonot Yetiştirecek

Geçtiğimiz günlerde Rusya Özel Kuvvetler Üniversitesi, Çeçen Cumhuriyeti’nin Gudermes ilinde yaptığı toplantı sonrasındaki açıklamasında, kozmonotlara Çeçen Cumhuriyeti’nde uçuş öncesi eğitim verileceğini ifade etmişti.

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçen Cumhuriyeti Özel Kuvvetler Komutanlığı, Çeçen Özel Kuvvetler bünyesindeki bir grubun da bu eğitime dahil olacağını açıkladı. Görüşmeler sonucunda varılan mutabakata göre, Çeçen Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bir grup asker, Yuri Gagarin Kozmonot Eğitim Merkezi’nde eğitim almaya başlayacaklar ve bir grup Ruz kozmonot ta Çeçen Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda eğitim görecekler.

Çeçen Cumhuriyeti Özel Kuvvetler Komutanlığı, gelişmeyi “Çeçenler bütün evreni kurtaracak!” sloganıyla duyurdu.

Rusya, art arda iki büyük ve kanlı savaş sonrası ele geçirdiği Çeçen topraklarında, Moskova’ya bağlı yerel yönetimi destekleyerek ve her alanda yatırımlar yaparak Kuzey Kafkasya’da önemli bir bölgeyi kazanmaya çalışıyor. Buna karşın, Kuzey Kafkasya gibi stratejik öneme haiz ve Doğu Avrupa/Slav yayılmacılığına karşı bir set ve medeniyet hududu niteliğindeki bölgede hamle yapması gereken Türkiye, orta doğu bataklığına terk edilen Misak-ı Milli toprakları gibi, Kuzey Kafkasya’yı da hızla yitiriyor.

 

Yazan Editör - Tem 24 2019. Kategori Dünya, Gündem, Politika, Teknoloji, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.