Lagari Takımı Dünya Üçüncüsü Oldu

Türk İHA ekibi Lagari

İnsansız Hava Araçları ve Uzay çalışmaları alanlarında uzun yıllardır başarılı işlere imza atan Türk ekibi Lagari, ABD’de düzenlenen yarışmada birçok ünlü dünya ekibini geride bırakarak dünya üçüncüsü oldu.

ABD’de düzenlenen yarışmadaki Türk ekibi Lagari, Uluslararası İHA ve Otonom Uçuş Yarışması AUVSI SUAS 2019’da, Harvard, Berkeley, Stanford, Cornell, UCLA, Penn State ve Virginia Tech gibi büyük desteklerle yarışmaya katılan takımları geride bıraktı. Yıldız Teknik Üniversitesi ekibi Lagari, büyük bir başarıyla dünya üçüncüsü oldu.

2012 yılında kurulan Lagari ekibi, 2016 yılından bu yana hava araçları sistemleri üzerine çalışıyor ve bu alanda kompozit üretimden, hava araçları elektroniği, yazılımı, tasarımı ve üretimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Takım, daha önce de bu özelliklere sahip birçok insansız hava araçları üretmiş ve çeşitli yarışmalara katılmıştır.

 

Yazan Editör - Haz 16 2019. Kategori Dünya, Gündem, Teknoloji, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.