Kırımlı Yüzücü Kırım’dan Türkiye’ye Yüzecek

Uzun mesafeleri yüzerek geçebilen ve Ukrayna Rekorlar Kitabına giren Akyarlı (Sivastopol) Oleg Sofyanik, Kırım Tatar Sürgünü’nün 75. yıl dönümü anısına, Kırım’dan Türkiye’ye (287 kilometre) yüzmeyi planlıyor.

Sofyanik, Yalta’dan Sinop’a 6-10 gün içinde yüzmeyi planlıyor. Yaklaşık 300 kilometrelik mesafeyi 1-15 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirmeyi düşünen yüzücü, bu planını gerçekleştirmek için maddi desteğe ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Yüzücüye destek vermek isteyenlerin, Sofyanikov Oleg Alekseeviç adına RNKB Bank’daki 2200 0202 0803 4282 hesap numarasına para gönderebilecekleri yada yüzücünün Facebook sayfasından onunla iletişim kurabileceklerini bildirildi.

Toplanan para yüzme sırasında yüzücüye eşlik edecek yat, gıda malzemeleri, liman ve gümrük ödemelerini karşılamak için kullanılacak.

20 Nisan 2019 tarihinde Oleg Sofyanik, 1944 Kırım Tatar sürgünü kurbanlarını anmak için soğuk havaya rağmen kelebek stilde 1 kilometre yüzmüştü.

Sofyanik toplam dört yüzüşünü Kırım Tatar sürgünü kurbanlarına ithaf etmişti.

Kaynak: QHA

 

Yazan Editör - Haz 12 2019. Kategori Dünya, Gündem, Spor, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.