Rusya, Diaspora Faaliyetlerini Şikayet Etti

Türkiye’de hızla bilinçlenen ve tarihsel miraslarına sahip çıkan Kafkas ve Kırım kökenli muhacirleri, Rusya’ya rahatsızlık vermeye başladı.

Geçtiğimiz aylarda, Türkiye’de yaşayan Çerkes kökenli Türk vatandaşlarının gözünde meşruiyet kazanabilmek için, İstanbul Beylikdüzü’nde açılan bir Çerkes Kültür Evi projesini destekleyen ve elçilik seviyesinde temsilciyle açılışa katılan Rusya, soykırım anma etkinliklerini ise rahatsızlık verici olarak değerlendirdi ve bu faaliyetleri üzüntüyle kaydettiklerini söyledi.

Rusya’nın Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus yönetiminin endişe ve tepkisini sosyal medya hesabından şu sözlerle dile getirdi:

“Mayıs ayında Türkiye’de Kırım Tatar Sürgünü’nün 75. yılı ve Kafkas Savaşı’nın bitişinin 150. yılı vesilesiyle bir dizi kampanyalar düzenlendi. Bu etkinliklerin birçoğunun siyasi anlamının açıkça anti Rusya özelliklere sahip olduğunu üzüntüyle kaydediyoruz.”

Biz de Rusya’nın her türlü faaliyetlerini sürekli olarak kaydettiğimizi ve bu etkinliklerin, Kafkasya’dan Kırım’a, Hazar’dan Orta Asya’ya kadar uzanan coğrafyadaki tüm kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olacak bir seviyeye çıkması için durmadan çalışmaya devam edeceğimizi alenen beyan ediyoruz.

 

Yazan Editör - Haz 6 2019. Kategori Dünya, Gündem, Politika, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.