Medet Önlü, Adalet, Kısas

Birkaç tane, ‘aç’ sokak piçi düşünün.

‘Aç’ derken, karın açlığını, insani bir sıkıntıyı değil; soysuzluğu, namussuzluğu, nesebi gayrı sahihliği, sahte yiğitliği kastediyorum.

Düşünün…

Herkesçe malum bir yerlerden gelen para teklifini kabul ediyorlar. Parayı alıyorlar ve Türkiye’nin orta yerinde, kendisini Kafkasya-Çeçenya milli davasına adamış bir adamı, pusu kurup silahla vuruyorlar.

Sonra, kahvehanede otururlarken “biz vurduk, sırada 5 kişi daha var” diyebiliyorlar.

Sonra şu oluyor, bu oluyor. Biraz da Kafkas kökenli nüfusun tepkisiyle bir ikisi yakalanıp tutuklanıyorlar.

Ve her zaman milyonlarca kişi olmakla ‘övünen’ Kuzey Kafkasya diasporası, ‘MEDET İÇİN ADALET’ isteği gerçekleşmiş gibi, olayı yavaş yavaş unutmaya başlıyor.

Benim açımdan ‘MEDET İÇİN ADALET’ sözü, toplumsal bir talep hakkında ‘yasal çözüm’ ifadesi olsa da, hiç bir zaman ‘GERÇEK ADALET’ talebi olmadı. Zira gerçek adaletin tesisinin ancak ‘KISAS’ ile mümkün olacağına inanıyorum.

Bu hadisenin bir yanı.

Bir diğer husus ise, Medet Önlü’ye sıkılan kurşunları sadece Medet Önlü’ye sıkılmış olarak görmek ve hissetmek.

Eğer böyle görüyor ve hissediyorsak, kimse kusura bakmasın, hiç birimizde Kafkasyalılığın zerresi yok demektir.

Medet Önlü’ye mermi sıkan birkaç tane ‘aç’ sokak piçi, yalnızca Medet Önlü’ye değil bütün Kafkasya’ya ve hatta abartısız söylüyorum bütün Türk-İslam coğrafyasına mermi sıkmıştır. Çok ayrıntıya girmeyeceğim; meseleyi derinliğine tahlil ederseniz bunu görürsünüz. Bunu hissetmeyen adamın, Kafkasyalılıkla zerre alakası yoktur.

Ve adalet…

Medet Önlü bir trafik kazasında kazayla yaşamını yitirmedi.

Veya kafası bulutların üstünde gezen bir tinerci, şuursuzca canına kast etmedi.

Medet Önlü, Kafkas-Çeçen toplumunun ve hatta az önce de dediğim gibi Türk-İslam coğrafyası büyüklüğünde bir coğrafyanın temsilcilerinden biri kimliğiyle; şuurlu, planlı, organize bir şekilde vuruldu!

Bu günahın ve düşmanlığın karşılığı sadece ‘MEDET İÇİN ADALET’ sözü olamaz. Bu söz, bu tarihsel ağırlığı taşımaz. Medet Önlü’ye sıkılan mermilerin karşılığı belki ‘KAFKASYA İÇİN KISAS’ sözüyle ifade edilebilir.

Ve sadece kuru sözle değil! Kısas ölçüsünün gereği mucibince…

İşte bu yüzden, bugün ortalıkta gururlanarak Kafkas kökenli olduğunu söyleyen ve her ‘risksiz alanda’ fırsat buldukça kibirli kibirli boy gösteren bütün para babaları, siyasetçiler ve benzerleri, bu birkaç ‘aç’ şerefsiz sokak piçinin şahsında ‘KAFKASYA İÇİN KISAS’ gerçekleşmedikçe, bunun yolunun açılmasına vesile olmadıkça, kendilerinden utanmalıdırlar.

Medet Önlü’nün şahsında bütün Kafkasya’ya sıkılan mermiler, evet birkaç tane ‘aç’ sokak piçinin çok üzerinde bir yerlerde organize edildi. Bu birkaç ‘aç’ sokak piçi, meselenin bütününe nispetle çok önemsizler. Ama bu mermileri sıktıran milletler arası organizasyona ‘KISAS’ ölçüsüyle cevap vermek ve oynatmak için buldukları-bulacakları her ‘aç’ sokak piçinin mutlak akıbetlerini göstermek te, her Kafkasyalının boynunda borçtur.

Aziz hatırasına, saygı ve sevgiyle.

Mekanı Cennet olsun.

Şamil İGDE

 

Yazan Şamil İGDE - May 22 2019. Kategori Gündem, Politika, Türk İslam, Yazarlar. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.