Küskünler ve 31 Mart Seçimleri

Türkiye’nin iç siyasetini kolay kolay kaleme almam hatta bu konuda arkadaşlarla sohbet etmenin dışında yorum yapmamaya çalışırım. Fakat bu seçimler hakkında düşündüklerimi açıkça yazmak istedim. Nedeni de, iktidara küsmüş olan kitlenin “yandık, bittik, açlıktan öleceğiz” tarzında negatif yorumları.

Önceden söyleyeyim, bazı konularda ben de var olan durumdan hoşnut değilim. Birçok konuda ise bu küsenlere hak veriyorum. Hak vermenin sebebi de, çevremde gördüğüm bir çok haksızlığa AK Partililerin müdahale etmemesi, sayın Erdoğan’nın “kapı kapı dolaşın” demesine rağmen bir çok kapının çalınmaması. Hatta bende oluşan kanaat şöyle: AK Parti olmasa, sayın Erdoğan girdiği bütün seçimleri yüzde seksen oyla alırdı. Anlayacağınız, AK Parti’nin “demir yorgunluğu” bana göre artık sayın Erdoğan’a büyük bir yük olmaya başladı. Benim gördüklerim böyle ve bu konuda seçim sonrası Allah nasip ederse, uzun bir yazı yazacağım.

Gelelim küskünlere. Bir önceki seçim dönemi her hangi bir nedenle listeye konulmayan insanlar, bence küskünlerin önde gidenleri. Bu insanların, sırf liste dargınlıklarından dolayı AK Parti’ye karşı yürüttükleri gizli muhalefet, toplum içerisinde farklı söylentilere neden oluyor. Yaydıkları dedikoduların önde geleni ise yeni parti kurulacak söylentisi. “Filan isim güçlü geliyor, iktidar değişecek” tarzında… Bu söylentileri bilinçli olarak yaydıklarını zannetmiyorum fakat bugün yerel seçimlerde AK Parti’ye bu söylemlerin büyük zararı var. Sözüm bu küskünlere; 31 Mart’a kadar bir bekleseniz de ondan sonra yapsanız o dedikoduları. Çünkü bir önceki seçim de aynı şeyleri söylüyordunuz fakat ne yeni parti ortaya çıktı ne de o dediğiniz aday, aday oldu.

Bir başka küskünler var ki bu kategoriyi anlamak daha kolay. Zora giren ekonominin, darbe yemiş sektörlerin mağdurları… Daha önce kolay para erişimi olan bu kitle bir an (tabiri caizse) aç kaldı. Tamam “aç kalmak” kolay bir şey değil, hatta açlıktan daha zor olanı, borca girmek. Bu karşılaştığınız durum, kesinlikle derin strese sebep oluyor. Şahsım olarak sizi çok iyi anlıyorum fakat bazen mücadele tok karnına değil tam tersine aç karnına verilir. Kurtuluş savaşını kazanan bir milletin torunlarısınız; bunu siz benden daha iyi bilirsiniz. Bugün zora düşmeniz, mücadeleden vazgeçmeniz gerektirmez. Hatta siz bugün belediyeleri AK Parti yerine başkalarına verseniz de, bu durum Türkiye’nin yaşadığı türbülanstan çıkmayı sağlamaz; tam tersine türbülansa giren uçağın camını kırmaya benzer. Bu uçak, rotanın sonu olan limana varsın; açlığınız toklukla ödüllendirilir. Hedef liman 2023; inişe kadar kaptana destek verin.

Bir de küskünlerin en tehlikeli olanı var. Bu kitle aslında AK Partili değil, “kararsız seçmen” denilen kitle ve bu kitle “AK Partili” görünen kişiler tarafından küstürülüyor. Bürokrasi, belediyeler, devlet memurları, hatta bazı site yönetimlerinde görev yapan ve kendilerini AK Parti ile ilişkilendiren fırsatçılar bile var. Bu fırsatçılar, halkın adalete olan inancını bitirmekteler. Yaptıkları yolsuzluklar, vurgunlar ve haksızlıklar o kadar göze batıyor ki halk bu yanlışları şikayet etmeye bile karar veremiyor. Neden mi? Çünkü bu fırsatçılar, her türlü dolapla halkı, şikayetlerinin bir işe yaramayacağına bile ikna ediyorlar. Böylece halk bu rantçılara küsmüyor; halk AK Parti’ye küsüyor. Halkı küstüren bu fırsatçılar, aslında her seçim öncesi sayın Erdoğan’a ve AK Parti’ye en büyük zararı veriyor. AK Parti bu durumun önüne geçebilirdi; bunu yapmak çok zahmetli bir iş te değildi. AK Parti il ve ilçe teşkilatları, gerçekten kapı kapı dolaşsaydı ve halkın sorunları dinleyip, yapılan şikayetlerin sebeplerini araştırsaydı, aynı kapılarda propaganda yapma da ihtiyaç kalmazdı.

Sayın AK Parti mensubu arkadaşlar, size zahmet sahaya inip, konuşmadan dinleyin. Haksızlık yapan varsa buna müdahale edin ve göreceksiniz halk sizi 31 Mart’ta çok güzel ödüllendirecek. Bi’ sahaya inin!

Saslanbek İSAEV – saslanbkisaev.com

 

Yazan Saslanbek İSAEV - Mar 13 2019. Kategori Gündem, İktibas, Politika, Türk İslam, Yazarlar. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.