23 Şubat 1944 Çeşitli Etkinliklerle Anılıyor

Çeçenlerin, dünyanın gözü önünde resmi devlet planı olarak ve Stalin’in emriyle yurtlarından sürülüp soykırım yaşadığı gün olan 23 Şubat 1944 tarihi, birçok Çeçen ve Kafkas sivil toplum örgütlerinin etkinlikleriyle anılıyor.

Çeçen sürgün ve soykırım tarihi olan ve aynı zamanda Cahar Dudayev zamanında Milli Diriliş Günü olarak kabul edilmiş olan 23 Şubat günü için Kafkasder, Vaynakh Gençlik Birliği, Kahramanmaraş Küçüksu Çeçen Derneği, Eskişehir Kuzey Kafkas Derneği, Sakarya Kafkas Kültür Derneği çeşitli etkinlikler düzenlediler. Etkinlikler gün içerisinde sürecek.

Ayrıca Kafkas Vakfı, Samsun Birleşik Kafkasya Derneği, Mızağe Dergisi, Yesevi Alperenler Ocağı ve birçok sivil toplum örgütü de, sürgün ve soykırım kurbanlarını anmak için mesajlar yayınladılar.

 

Yazan Editör - Şub 23 2019. Kategori Gündem, Kültür Sanat, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.