Ürdün’de Çeçen Generale Saldırı

Ürdün’de Çeçen asıllı general Muhammed Beşir İsmail’e bir saldırı gerçekleştiği öğrenildi.

General Muhammed Beşir İsmail, Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş sürecinde İstanbul’daki imparatorluk yönetimi tarafından şimdiki Ürdün devletinin bulunduğu topraklara savunma amacıyla yerleştirilen Kuzey Kafkasya kökenli ailelerden birinin mensubu.

Ürdün’de önemli bir isim olan General Muhammed Beşir İsmail, tanınmış bir üst düzey asker olarak uzun yıllar kraliyet ailesinin en yakınındaki isimlerden biri oldu.

Oğlu Mahir Muhammed’in açıklamasına göre, General Muhammed Beşir İsmail, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından soygun amacıyla ve ağır şekilde darp edildi. Olayın ardından saldırgan kaçtı ve general hastaneye kaldırıldı. Bir süredir tedavi gören generalin sağlık durumu iyiye gitmekte.

Olayın duyulmasının ardından, generale sahip çıkan Rusya Federasyonu yanlısı Çeçen hükümetinin lideri Ramzan Kadirov da, Ürdün kralını arayarak kendisine destek vermesini istedi.

Yazan Editör - Oca 4 2019. Kategori Dünya, Gündem, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.