Endonezya’da Doğu Türkistan Eylemleri

Endonezyalı Müslüman halk, son bir haftadır kitleler halinde Doğu Türkistan’da soykırım politikaları yürüten Çin’i protesto etmeye devam ediyor.

Yerli(!) ve milli(!) basınımızda, sıradan bir vakaymış gibi birkaç saniyelik görüntülerle geçiştirilen olaylar, Endonezya’da son bir haftadır gündemi işgal ediyor.

Ayrıntılarına yalnızca sosyal medya hesaplarından ulaşılabilen olaylarda, Endonezyalı din adamları ve birçok sivil toplum örgütü, Müslüman halk kitleleriyle birlikte sürekli olarak meydanlarda eylemler düzenliyorlar ve halkı Uygur Türklerinin uğradığı soykırıma karşı cihada çağırıyorlar.

2016 yılında da, bir Hristiyan olan Cakarta valisi Basuki Tjahaja Purnama isimli şerefsiz İslam’a hakaret etmiş, bunun üzerine, Endonezya Müslümanlarının örgütü olan (FPI) İslam Savunucuları Cephesi önderliğinde yaklaşık 20.000 kişiyle eylemler düzenleyen halk, şerefsiz valiyi istifa ettirmişti.

Yerli(!) ve milli(!) basınımızın görmezden geldiği eylemlerin, aşağıda örneğini aktardığımız video ve fotoğraflarında, daha önce Çeçen-Rus savaşında da sık sık gördüğümüz İBDA selamı görülüyor. Görüntüler ve haberler de muhtemelen bu yüzden görmezden gelinmekte.

Yazan Editör - Ara 25 2018. Kategori Dünya, Gündem, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.