Şanlı Sarıkamış Harekatı’nın 104. Yılı

Kuzey Kafkasya İstiklal Mücadelesi’nin önde gelen isimlerinden Ali Han Kantemir, şehit Enver Paşa için şu sözleri söylemiştir:

“Türkiye’de onun hakkında ne düşünülürse düşünülsün, Enver Paşa her Türkistanlı tarafından saygıyla anılır. Türkistanlılar onu çok sevmiş ve saymışlardır. Enver Paşa yabancı bir ülkede değil, kendi anavatanında kardeş vatanda, Türkler ve Türklük için ölmüştür. Enver Paşa 42 yıllık hayatının 10 ayını Türkistan’da, Türkistan’ın gelecekte bağımsızlığına kavuşması inancı ile, özgürlük mücadelelerinin birliğini sağlama çabası ile ve hiç yorulmak bilmeyen savaş azmi ile yaşamıştır.”(*)

Enver Paşa’yı, Sarıkamış Harekatı’nın 104. yılında bu sözlerle bir kez daha hatırlarken, O’nu ve tüm cesur silah arkadaşlarını saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz. Aziz ruhları şad olsun.

(*)Dr. Baymirza Hayit (Basmacılar-Türkistan Milli Mücadele Tarihi, TDV, 1997)

Yazan Editör - Ara 22 2018. Kategori Gündem, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.