Medet Önlü Davası’nda Sona Gelindi

Medet Önlü davasında 12 Aralık Çarşamba günü duruşma yapıldı. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Medet Önlü’nün ailesi, yakınları ve Kafkas diasporasından çok sayıda kişi izleyici olarak katıldı.

Dosyanın tefrikinden önce haklarında karar verilen sanıklara ilişkin mahkeme kararının Yargıtay 1. Ceza Dairesince onandığı açıklandı.

Esas hakkında mütalaası sorulan Savcı Cemal Fehmi Günay, sanık Ömer Peltek’in olay öncesinde olayın asli faili Murat Aluç ile birlikte hareket ederek onun şoförlüğünü yaptığını, olay öncesinde olay yerine sürekli birlikte giderek keşif yaptıklarını, olay günü de sanık Murat Aluç’u araç ile olay yerine götürerek onu dışarıda beklediğini ve gözcülük yaptığını, öldürme eylemini gerçekleştirerek ofisten çıkan Murat Aluç’u araç ile alarak olay yerinden uzaklaştırdığını, bu şekilde sanık Murat Aluç’un öldürme eylemine suçun işlenmesinden önce ve işlenmesi sırasında yardımda bulunarak icrasını kolaylaştırmak sureti ile suça iştirak ettiğini, bu nedenle sanığın Türk Ceza Kanunu’nun 82/1-a, 39/2-c, 53, 63 maddeleri uyarınca cezalandırılmasına ve tutuk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanığa son savunmasını vermesi için gelecek celseye kadar süre veren mahkeme heyeti, tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 28 Aralık 2018 tarihine saat 14.00’e erteledi.

Önlü ailesi ve vekilleri Avukat Erdal Doğan ile duruşmaya katılanlar savcının talebini yetersiz buldu. Avukat Erdal Doğan, sanık Ömer Peltek’in suçun işlenmesinden önce ve suçun işlenmesi sırasında sanık Murat Aluç ile birlikte hareket ettiğini, suçun işlenmesinden sonra da sanık Murat Aluç’u olay yerinden uzaklaştırdığını ve uzun süre birlikte saklandıklarını, sanık Murat Aluç yakalandıktan ve hakkında ceza verildikten sonra da kaçmaya devam ettiğini, suça doğrudan doğruya iştirak ettiğini, bu nedenle asli fail olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sanık Ömer Peltek, Avukat Erdal Doğan’ın talebi kabul edilirse asli fail olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılacak. Ancak Savcı Günay’ın talep ettiği Türk Ceza Kanunu’nun 82/1-a, 39/2-c maddelerine göre cezalandırılan bir kişiye verilen hapis cezası 15 ila 20 yıl arasında değişiyor.

28 Aralık 2018 tarihinde saat 14.00’de yapılacak duruşmada mahkeme heyetinin kararını açıklaması bekleniyor.

Kaynak: Ajans Kafkas

Yazan Editör - Ara 16 2018. Kategori Gündem, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.