Kabardey-Balkar Filmi “Derin Nehirler”

Nalçikli yönetmen Vladimir Bitokov’un yönetmenliğini yaptığı “Derin Nehirler” isimli filmin izleyicileri, sosyal medyada yorumlar yaparak gündem oluşturdular.

İzleyiciler, özellikle Instagram’da ikiye ayrıldılar. Filmi övenler, karakterler Kabardey dilini kullandıkları için olumlu yorumlarda bulundular. Eleştirenler ise filmde gösterilen davranışların, hal ve hareketlerin Adıgey halkının özellikleri olmadığını söyleyerek senaristi yerdiler.

Kabardey dilinde çekilen ve Vladimir Bitokov tarafından yönetilen “Derin Nehirler” filmi, 26 Ekim’de Moskova’daki “Karo 11 Ekim” sinemasında seyirciyle buluştu. İlk gösteriye katılan Kabardey-Balkar vatandaşlar, filmde ustaca aktarılan Kafkasya’nın doğası, aile ilişkileri, aktüel sorunları ve ana dilde konuşulması gibi detayların altını çizdiler.

Kafkasya’nın zirvesi Elbruz dağı eteklerinde çekilen “Derin Nehirler” filminde, şehir merkezinden uzak dağ köyünde oturan bir ailenin hayatı ve kerestecilik işinde geçinmek için verdikleri hayat mücadelesi anlatılıyor.

Filmde üç kardeşin birbirleriyle olan çatışması, babalarıyla olan ilişkileri, kerestecilik işiyle uğraşan aile ile yakın köy sakinleri arasındaki ilişkiler ve genel olarak özelde Kabardey-Balkar’ın genelde ise Rusya Federasyonu ile ona bağlı diğer bölgelerin durumu konu ediliyor.

Ajans Kafkas

 

Yazan Editör - Eki 31 2018. Kategori Dünya, Gündem, Kültür Sanat. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.