Bosna Hükümeti, Altemirov’u Ölüme Gönderdi

Bosna Hersek Cumhuriyeti, Rus işgalinden kendilerine sığınan ve bir süredir gözaltında iade için tuttuğu Çeçen muhacir Ahmed Altemirov’u, sessiz sedasız Rusya’ya gönderdi.

Merkezi, İsveç’te bulunan uluslararası insan hakları örgütü Wayfond’un bildirdiğine göre, Bosna Hersek hükümeti, Altemirov’un davası sonuçlanana kadar BM İnsan hakları Komitesi tarafından uyarılmıştı. Ancak Bosna Hersek hükümeti, Ahmed Altemirov’un davası sonuçlanmadan ve avukatlarına bile haber verilmeden Rusya’ya iade etti.

Rusya, kendilerine iade edilen Kafkas kökenli muhacirleri doğrudan doğruya ve hiçbir gerekçe göstermeden terörizm ile suçlayarak ya çok kötü şartlar altında özel hapishanelerde tutuyor ya da bir süre sonra iade edilenlerin ölüm haberi duyuluyor.

Bosna Hersek Hükümeti, Ahmed Altemirov’un davası bile sonuçlanmadan iade etmesinin sebebi hakkında da halen bir açıklamada bulunmuş değil.

 

Yazan Editör - Eki 30 2018. Kategori Dünya, Gündem, Türk İslam. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.