Medeniyet, Betonlaşma Değil Tarımdır

Prof. Dr. Canan Karatay, Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, tarım ve tarımın geliştirilmesine dikkat çekti.

Canan Karatay, zeytin ve zeytinyağının faydalarından bahsettiği konuşmasında, betonlaşma yerine tarımın geliştirilmesi gerektiğine ve medeniyetin betonlaşmaya değil, tarımın geliştirilmesine bağlı olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Canan Karatay konuşmasında şu sözleri söyledi:

“Sağlığımızı korumak mecburiyetindeyiz. Bütün devlet kurumlarını, hiçbir ayrım yapmadan zeytini ve tarımı desteklemeye çağırıyorum. Başka hiçbir şey yapmayın; bina yapmayın, beton dikmeyin, zeytin ağacı dikin. Hepimizin geleceği, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği zeytin ve zeytinyağındadır. Tüm dünya buna yatırım yapmaktadır. Yol yapılması, binaların, AVM’lerin yapılması önemli değil… Medeniyet o değil… Medeniyet, çiftçinin desteklenmesi, tarımın desteklenmesidir. Bir ülke, ancak tarımı ayakta tutarsa ayakta kalabilir.”

 

Yazan Editör - Eki 12 2018. Kategori Gündem, Politika. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.