Çin’de Yeni Nesil Yapay Kalp Üretildi!

Özellikle kalp hastalıklarını tamamen önlemek isteyen bilim insanları, roket teknolojisi adı verilen yeni bir teknoloji sayesinde kalp hastalarına umut olabilecek yapay kalp üretmeyi başardılar.

Çin’deki özel bir uzay, teknoloji ve bilim şirketi ve Roket Fırlatma Teknolojisi Akademisi ve Tiercin Teda Uluslararası Kardiyovasküler Hastanesi’nde görevli bilim insanları, yaptıkları ortaklaşa çalışmalar neticesinde sonunda bu kalbi geliştirebildiklerini belirttiler.

Şu an için test aşamasında olan bu yapay kalp, bir önceki nesil örneklerine göre çok daha yeni teknolojiye sahip.

Ayrıca daha fazla verimlilik alındığı bu yeni nesil yapay kalp, birkaç test ve onayın ardından ilk olarak hayvanlar üzerinde denenecek. Bundan önce de bir yapay kalp üretilmiş ve kalp koyuna takılmıştı. Koyun bu yapay kalp sayesinde 4 ay yaşayabilmişti. Şimdi ise bilim insanları bu yeni ürettikleri yapay kalbin yaşam süresinin çok daha uzun, yıllarca olduğunu belirtiyorlar.

Şayet her şey yolunda giderse artık kalp nakli bekleyen hastalar artık hem sıra beklemeyecek hem de daha az para ödeyerek sağlıklarına kavuşabilecekler.

Yazan Editör - Mar 15 2018. Kategori Gündem, Teknoloji. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.