Ukrayna Parlamentosu’nda Âmina Sergisi

Ukrayna parlamentosundaki sergide Çeçen savaşçı Amina Okuyeva’nın 34 fotoğrafı yer alacak.

Ukrayna Parlamentosu binasında, geçen yıl suikast sonucu öldürülen Çeçen savaşçı Amina Okuyeva’nın anısına “Amina: Hayat” isimli sergi açılacak.

Sergiyle ilgili Ukrayna Parlamentosunun resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, “16 Ocak 2018 tarihinde saat 12.00’de Ukrayna Parlamentosu oturum binasında, 30 Ekim 2017’de Rus yanlısı kiralık katiller tarafından öldürülen kahraman kadın, Rus saldırganlığı karşısında Ukrayna’nın özgürlüğü için savaşan sadık vatansever Amina Okueva’nın anısına “AMINA: HAYAT” adlı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilecek.” denildi.

Serginin cesur aktivistin mücadeleye adanmış parlak, kahramanlıklarla dolu ve hızlı hayatının 34 anını yansıtan 34 fotoğraftan oluştuğu kaydedildi.

Resimlerden 17’sinin Amina Okuyeva’nın şahsi arşivinde olan ve Euromeydan olayları sırasında ve Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı teröristlere Ukraynalı askerler arasındaki çatışmaların devam ettiği bölgelerde çekilen resimler olduğu belirtildi.

Sergi, 19 Ocak 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Daha sonra resimler Avrupa ve Amerika’da da sergilenecek.

Bilindiği gibi 30 Ekim’de, Kiev bölgesindeki Glevaha kasabası yakınlarında bulunan demiryolu geçişinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından Amina Okyeva ve eşi Adam Osmayev’in bulunduğu arabaya ateş açıldı. Okuyeva silahlı saldırı sonucu olay yerinde hayatını kaybederken eşi Adam Osmayev ise yaralandı.

Okuyeva, 1 Kasım’da son yolculuğuna uğurlandı. Okuyeva’nın vasiyetine binaen cenazesi, Ukrayna’nın Dnipro şehrinde 2015 yılında öldürülen komutanı İsa Munayev’in yanına defnedildi.

Kaynak: QHA

 

Yazan Editör - Oca 13 2018. Kategori Dünya, Gündem. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Yorum yaz

Göndermeden önce alttaki eksik işlemi tamamlayınız. *

Ebed Bizimdir - Kuzey Kafkasya bölgesi ağırlıklı olarak, Türk-İslam coğrafyasından özel haberler, yorumlar ve makaleler.